Nije tajna da oko 50% biznisa propada u prvih 5 godina od osnivanja. Prema nekim istraživanjima, broj propalih biznisa u prvih 5 godina poslovanja ide čak i do 80%. U knjizi “Mit o preduzetništvu“, autor Majkl Gerber objašnjava zašto mali biznisi propadaju. Iz svojih iskustava Majkl otkriva kako prevazići najčešće greške u preduzetništvu i stvoriti biznis koji ne samo da opstaje, već i napreduje i donosi rezultate.
Mit o preduzetništvu
Ključni princip knjige “Mit o preduzetništvu” jeste da je vaš biznis ustvari ekstenzija vaše ličnosti. Samim tim, transformacija biznisa otpočinje transformacijom sopstvenih razmišljanja i razumevanja biznisa.
Sam mit o kom knjiga govori jeste to da male biznise osnivaju preduzetnici. Istina je zapravo malo drugačija. Najveći broj malih biznisa otpočinju ljudi koji rade za druge preduzetnike i koji jako dobro obavljaju tehničke poslove. Oni su dobri u onome što rade i pomisle da bi to mogli raditi samostalno. Međutim, za mnoge od njih ova pomisao završava se fatalno, jer dobro poznavanje tehničkog dela posla, ne znači biti dobar u preduzetništvu.
Mit o preduzetništvu: Vlasnici malih biznisa = Preduzetnici
Realnost: Vlasnici malih biznisa = Ljudi koji tehnički dobro obavljaju posao, ali nemaju pojma o preduzetništvu
Možemo reći da su vlasnici malih biznisa najčešće ljudi koji su svoje radno mesto i šefa kog ne vole, zamenili sopstvenim radnim mestom (ne biznisom) i još gorim šefom (sobom).
Fatalna pretpostavka
Autor knjige navodi da najveći broj vlasnika malih biznisa ima fatalnu pretpostavku. Ta fatalna pretpostavka glasi “Ako sam dobar u obavljanju tehničkih stvari (npr. proizvodnji nameštaja), moći ću da vodim sopstveni biznis”.
Ova pretpostavka je fatalna jer je apsolutno pogrešna. Samo zato što je neko dobar u izradi nameštaja, ne znači da će se dobro snaći u prodaji, rešavanju pravnih stvari, računovodstvu i ostalim stvarima koje preduzetništvo nosi sa sobom.
Preduzetnik, menadžer i tehničar
Svaki vlasnik biznisa u sebi zapravo ima tri različite ličnosti. To su preduzetnik, menadžer i tehničar. U praksi često dominira jedna od njih, a kod većine vlasnika malih biznisa to je tehničar. Zapravo, najveći broj ljudi počinje sa razmišljanjima tehničara, ali osnovni preduslov uspeha bilo kod biznisa jeste da vlasnik razvije svoju preduzetničku i menadžersku ličnost.
Različit pogled na posao
Preduzetnik je fokusiran na strateško poslovanje i kreiranje strategije poslovanja. To uključuje razmišljanje, fokus na budućnost i razvoj vizije kroz biznis.
Menadžerski posao je i strateški i tehnički, sa fokusom na sadašnjost i postizanje rezultata uz pomoć drugih ljudi. Menadžer je pragmatičan, organizovan i zadužen za to da se vizija pretvori u realnost.
Tehničar je fokusiran na tehničke aspekte posla – proizvodnju, prodaju, usluživanje kupaca i slično.
Različit pogled na vreme
Preduzetnik svakoga dana nalazi vremena za strateške aktivnosti kako bi osigurao da se poslovanje odvija u dobrom smeru. Za njega vreme je najvredniji resurs.
Menadžer vreme posmatra kroz odnos utroška vremena i postignutih rezultata. Za njega je svaki trenutak važan jer se trudi da strateške planove kompanije korak po korak, trenutak po trenutak, dovede do realnosti.
Tehničar vreme posmatra kroz sadašnji trenutak i to šta bi u sadašnjem trenutku mogao da proizvede ili doprinese kompaniji. On se trudi da završi što je više posla moguće i što je pre moguće, jer se vodi time da veća produktivnost znači više para.
Potrebno vam je više od talenta
Većina preduzetnika misli da će biznis biti uspešan ukoliko su oni dobri u obavljanju tehničkih poslova. Ali, da li mislite da je osnivač Mekdonaldsa bio najbolji u pravljenju burgera? Naravno da nije… Većina njegovih veština nije imala nikakve veze sa proizvodnjom brze hrane.
Razvoj brenda, identifikovanje prilike na tržištu, razvoj sistema u okviru biznisa, pravni i računovodstveni problemi… Sve ovo su poslovi koji su često mnogo zahtevniji i važniji od same tehničke strane biznisa. Da biste ih sve balansirali na pravi način, morate razmišljati kao preduzetnik, upravljati biznisom kao menadžer, a raditi kao tehničar.